Veiligheid

Leer levens redden met een AED-opleiding van stad Deinze en het Rode Kruis

 

Hartfalen op de werkvloer komt steeds vaker voor en is van alle leeftijden. Onderzoek toont aan dat reanimatie/AED de overlevingskans bij een hartstilstand verhoogt van 5% naar 70%. Daarom heeft Deinze Industrie in 2019 ook al een groepsaankoop AED-toestellen opgezet. Nu gaan we samen met stad Deinze en het Rode Kruis een stap verder en worden 5 opleidingsdagen (in mei, juni, november en december 2022) vooropgesteld waarop alle bedrijven van Deinze hun medewerkers aan een gratis AED-opleiding kunnen laten deelnemen.

 

Teamtrophy__jobcaf_2022_1.png

De opleidingen gaan telkens door in Huis van het Kind, Mouterijdreef 22 Deinze (eerste verdiep). De aanwezige deelnemers krijgen achteraf een aanwezigheidsattest. Hoewel de opleiding van telkens 3 uur zeker aan te raden is voor bedrijven die AED-toestellen aanschaften, zijn de dagen opengesteld voor alle bedrijven uit Deinze. Inschrijven dient te gebeuren voor 20.04.2022 via deze link.

Aangezien er slechts 10 mensen per datum aanwezig kunnen zijn, werken we met een first come, first served-principe. Mochten alle plaatsen op een bepaalde dag dus al bezet zijn, mailen we met eventueel andere beschikbare data waarop u kan deelnemen aan de opleiding. Aarzel dus niet en leer hoe ook jij levens kan redden op het werk.  

Verbeter je cyberveiligheid van je bedrijf met dienstverlener NVISO

 

De cyberveiligheid in bedrijven verhogen: dat is het doel van de Vlaamse overheid. Het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) heeft 9 dienstverleners geselecteerd om kmo’s hierin te adviseren en begeleiden. Dienstverlener NVISO is één van hen.

Wat omvat dit initiatief?

Met het VLAIO Cybersecurity Verbetertraject ondersteunt de Vlaamse Overheid kmo’s bij het verbeteren van hun cyberveiligheid. En dit via een verbetertraject dat de meest voorkomende bedreigingen voor je KMO aanpakt en tegelijkertijd de flexibiliteit & optimalisatie van onze expertise en steun garandeert.

Voor meer informatie rond het initiatief of de verbetertrajecten die NVISO zelf aanbiedt, verwijzen we je naar de website van VLAIO

Voor wie is het initiatief bestemd?

Check zeker de voorwaarden waar je als kmo aan dient te voldoen. Je vindt de checklist hier

Waarom kiezen voor dit initiatief?

VLAIO ondersteunt deze trajecten met een steun van 45% op elk van de bovenstaande trajecten. Dit betekent dat je als KMO zelf 55% van de totale kostprijs dient te dragen.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Meer informatie rond de NVISO-dienstverlening en de aangeboden cybersecurity verbetertrajecten kan je terugvinden op onze website en op de website van VLAIO.


 

Buurtinformatienetwerken

Samen met de politie werken wij aan een buitengewoon buurtinformatienetwerk (BIN): elke bedrijvenvereniging heeft haar eigen BIN. Deinze Industrie zorgt voor een netwerk van deze BIN’s zodat alle informatie omtrent diefstallen, verdachte personen, wagens en handelingen als een lopend vuurtje doorheen de bedrijventerreinen gemeld wordt.

Samen met de politie werken wij aan een buitengewoon buurtinformatienetwerk (BIN): elke bedrijvenvereniging heeft haar eigen BIN. Deinze Industrie zorgt voor een netwerk van deze BIN’s zodat alle informatie omtrent diefstallen, verdachte personen, wagens en handelingen als een lopend vuurtje doorheen de bedrijventerreinen gemeld wordt.Een verwittigd man is er twee waard!

izobrazhenie_85.png 92.png


Noodsituaties - Be Safe

Schrijf je als ondernemer in op Be Alert en wordt automatisch verwittigd in het kader van noodsituaties.

 izobrazhenie_84.png

Brandveiligheid

Uw brandveiligheid dragen wij hoog in het vaandel. Samenmet de verantwoordeljiken van de brandweerzone Centrum, ondersteunen wij uw inspanningen om calamiteiten in uw bedrijf te vermijden. Wij denken daarbij aan ondersteuning bij de opmaak van uw brandpreventiedossier, brandopleidingen voor u en uw personeel, faciliteren van sleutelkluizen, technopreventieve maatregelen

Via de site: www.brandweerzonecentrum.be vindt u alle actuele dossiers.

Bv. informatie over opstellen van een interventiedossier.

 Samen met zijn vrouw en kinderen kwam Selim via Brussel in Antwerpen terecht. En ze gingen verder in waar ze goed in waren: bakken.
“Wanneer het over interieur gaat, willen klanten vaak de stukken in het echt zien voor ze iets kopen", klinkt het.
“We speelden reeds enkele jaren met het idee om tijdens de sluitingsdagen van Deboeveries een andere formule toe te passen”, klinkt het.