NETWERKEN

Enthousiasme en veel drive op 5de editie van Deinze Industrie Teamtrophy!

 

53155777662_de7b84d3a1_k.jpg

  

Op zaterdag 26.8.2023 streden finaal 24 teams - het hoogste aantal van alle jaren - voor de trofee van sportiefste bedrijf in Deinze.  De regen in het begin van de trophy werd getrotseerd tijdens de opwarming van de Sportdienst Deinze en Movemint/Teamadventure slaagde erin alle proeven te vernieuwen ten opzichte van de vorige editie.  Het werd een mix van denken en doen, maar met vooral veel teamwork.  Het spektakel leverde mooie beelden op met veel lachende gezichten.  Teamwork was in elk geval verzekerd!

GOUD: BNP Paribas Fortis Deinze - ZILVER: AZ Sint-Vincentius ziekenhuis - BRONS: Dierenartsencentrum Zodiac.

Na afloop kregen de deelnemers gratis frietjes van Agristo met snacks en een leuke attentie van Sport Vlaanderen.

Dank aan alle aanwezigen en begin alvast maar een beetje te trainen voor volgend jaar!


KLIK HIER VOOR EEN OVERZICHT VAN DE RESULTATEN.

KLIK HIER VOOR BEELDEN - GRATIS TE DOWNLOADEN.

KLIK HIER VOOR DE WERVENDE AFTERMOVIE.

 

 IMG_5770.jpeg
 
 Record aantal ingeleverde IT bij vierde inzamelactie - 2022

Deinze Industrie vzw deed voor het eerst midden april 2020 – in volle lockdown -  een oproep naar bedrijven in Deinze om oude, nog werkende PC’s op te vragen voor kwetsbare lagere schoolkinderen. Door COVID-19 vielen ook zij terug op afstandsonderwijs online, maar helaas hebben niet al deze jongeren een computer thuis. De situatie was zo schrijnend, dat de actie in hetzelfde jaar werd herhaald in september.

In september 2021 is het initiatief van Norbert De Mey zaliger, onder impuls van schepen Filip Vervaeke verder gezet en ook in september 2022 werd dit uniek initiatief herhaald.  

Dit op verzoek van de welzijnsorganisaties die nog steeds veel vragen krijgen van aangesloten gezinnen.

Naast de schenking van de bedrijven zijn partners zoals VTI Deinze (voor het cleanen van de software en het gebruiksklaar maken) en de drie welszijnsorganisaties de Zonnebloem in Nevele, vzw Contactcentrum-Voedelbank Deinze en De Regenboog Deinze (die ervoor zorgen dat de computers in de juiste handen terechtkomen) cruciaal. 


303769858_658877475261263_6391277541832165240_n.jpeg

Digitale kloof dichten

Al deze bovengenoemde partners zetten zich dus dit jaar verder in om de digitale kloof tussen kansarme kinderen en onderwijs verder te helpen dichten. Zo zijn er op maandag 5 september 2022 opnieuw 58 PC’s  overhandigd aan de welzijnsschakels.  

Dit maakt dat in totaliteit met de 4 acties samen intussen 144 gezinnen geholpen zijn geweest.

Ondanks de initiatieven die Vlaanderen op dit vlak levert, merken de welzijnsschakels nog grote noden. Daarom zal Deinze Industrie deze actie voorlopig blijven organiseren. Elk kind dat geholpen wordt en zo de link vindt naar het onderwijs, heeft beduidend meer kans op werk. 

En daar heeft iedereen baat bij: het kind, het onderwijs én de bedrijfswereld.

Hoe IT inzamelen of inleveren?

Alle informatie vind je via onze pagina Ruimte en milieu.Samen met zijn vrouw en kinderen kwam Selim via Brussel in Antwerpen terecht. En ze gingen verder in waar ze goed in waren: bakken.
“Wanneer het over interieur gaat, willen klanten vaak de stukken in het echt zien voor ze iets kopen", klinkt het.
“We speelden reeds enkele jaren met het idee om tijdens de sluitingsdagen van Deboeveries een andere formule toe te passen”, klinkt het.