Veiligheid

FOD Economie lanceert Digital Reaction Plan-campagne om bedrijven bij een incident te ondersteunen

austin-distel-wawEfYdpkag-unsplash.jpg

Is jouw onderneming voorbereid op een ramp? Of het nu om een overstroming, brand, stroomuitval of cyberaanval gaat: een ongelukkig voorval kan grote gevolgen hebben voor de continuïteit van je bedrijfsactiviteiten. 

Daarom heeft de FOD Economie nu het Digital Reaction Plan gelanceerd. Een campagne die bedrijven bij een incident kan ondersteunen en helpen om de continuïteit van hun activiteiten en het behoud van hun infrastructuur te garanderen, met een focus op digitale diensten.

Via de website van Digital Reaction Plan kan je voor je onderneming gratis een gepersonaliseerde quickscan uitvoeren. Op die manier kom je te weten hoe goed jouw bedrijf voorbereid is op verschillende incidenten. Door een reeks voorbeelden, modeldocumenten en adviezen leer je als onderneming risico’s te identificeren, te analyseren, te beoordelen en aan te pakken. Het initiatief helpt je ook om een bedrijfscontinuïteitsplan op te stellen voor de activiteiten van je onderneming en doelgericht te communiceren. 

Overloop hier hoe goed jouw onderneming op rampen is voorbereid!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

Deinze Industrie vzw brengt corona veiligheidsmaatregelen op de werkvloer in beeld

 

Vanuit de stelling dat de wereld en dus ook het werkveld er nog lang anders zal uitzien, maar we de wereld niet helemaal kunnen stil laten liggen, wil Deinze Industrie vzw bedrijven inspireren met concrete veiligheidsmaatregelen.

In samenwerking met Demival heeft de koepelorganisatie voor alle bedrijven in Deinze een demo-film gemaakt met veiligheidsmaatregelen ingedeeld in drie groepen: afstand houden – bescherming – ontsmetting.  Het zijn maatregelen die elk bedrijf en sector aangepast volgens de infrastructuur kan inzetten.  Het is een kwestie van planning, discipline en aanpak.

BEKIJK HIER DE DEMO DEINZE INDUSTRIE 

AANGEPAST WERKEN IN TIJDEN VAN CORONA

Deinze Industrie vzw is ervan overtuigd dat werken en ondernemen nog voor lange tijd anders zal moeten, willen we met zijn allen de economie duurzaam en veilig terug op gang trekken. 

De demo-film kan echt inspirerend werken om zowel op kleine als op grote schaal toe te passen op de werkvloer.  Er steken zowel ideeën in voor de  productionele als voor de dienstverlenende sector. Het is een kwestie van te plannen en in uitvoering te brengen in het belang van medewerkers, klanten én leveranciers. Garanties heeft niemand, maar we kunnen wel ons uiterste best doen om een zo veilig mogelijk kader te creëren en de regels te respecteren.  

 

_____________________________________________________________________________________ 

 

 

BUURTINFORMATIENETWERKEN

Samen met de politie werken wij aan een buitengewoon buurtinformatienetwerk (BIN): elke bedrijvenvereniging heeft haar eigen BIN. Deinze Industrie zorgt voor een netwerk van deze BIN’s zodat alle informatie omtrent diefstallen, verdachte personen, wagens en handelingen als een lopend vuurtje doorheen de bedrijventerreinen gemeld wordt.

Politie - Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem - korpschef dhr. Van Wabeke - 09.381.41.00 of één van de directeur operaties: Geert.Vanhoecke@police.belgium.eu of Peter.Rogiest@police.belgium.eu
Brandweer - Hulpverleningszone Centrum: majoor Serge Van der Ougstraete – 09. 381.81.11

DOWNLOADS
Download de presentatie omtrent BIN: klik hier.  
Download de presentatie m.b.t. camerabewaking: klik hier.
  

Een verwittigd man is er twee waard!

bin.jpg

NOODSITUATIES - BE SAFE

Schrijf je als ondernemer in op Be Alert en wordt automatisch verwiitigd in het kader van noodsituaties.

Inschrijven via https://www.be-alert.be/nl/ brandweer.jpg

BRANDVEILIGHEID

Uw brandveiligheid dragen wij hoog in het vaandel. Samenmet de verantwoordeljiken van de brandweerzone Centrum, ondersteunen wij uw inspanningen om calamiteiten in uw bedrijf te vermijden. Wij denken daarbij aan ondersteuning bij de opmaak van uw brandpreventiedossier, brandopleidingen voor u en uw personeel, faciliteren van sleutelkluizen, technopreventieve maatregelen. 

Via de site: www.brandweerzonecentrum.be vindt u alle actuele dossiers.  

Bv. informatie over opstellen van een interventiedossier: https://www.brandweerzonecentrum.be/interventiedossier 

 

 

Brandweerzone_Centrum.jpg

 

Nieuws over veiligheid

Suggesties

U heeft nieuws dat op deze pagina hoort te staan? Vul het formulier hieronder in en wij bekijken om uw nieuws zo snel mogelijk hier te plaatsen.